Repetitieweekend

Van 1 tot 3 september trokken we op repetitieweekend naar de Spermaliehoeve in Sint-Pieters-Kapelle.
We werden er goed onthaald en terwijl iedereen zijn weg zocht naar een kamer voor het weekend, werd de spaghetti klaargestoomd. Nadien moesten we alleen nog de beentjes onder tafel schuiven en genieten van de warme maaltijd. Na het eten, trokken we richting ons nieuwe, tijdelijke repetitielokaal. Hier wachtte ons de eerste repetitie van wat een zwaar weekend beloofde te worden.
De eerste repetitie op zaterdag was een best wel bijzondere repetitie, niet Jan Kusseneers, maar gastdirigent Dimitri Bracke, gaf er ons een nieuwe kijk op enkele van onze muziekstukken. Nadien kon er worden nagepraat over de nieuwe inzichten. De trommelaars hadden er op dit moment ook alweer een repetitie opzitten.
Na de middag speelden we een kubb-tornooi op het strand van Middelkerke. De weergoden waren ons goedgezind en zo konden we een namiddag genieten van wat competitie onder de stralende zon. Na het tornooi hebben velen zichzelf beloond met een ijsje om daarna terug te trekken richting Spermaliehoeve. Hier wachtte ons de tweede repetitie op zaterdag. Dit was voor de trommelaars dan weer een primeur, zij repeteerden er met een instructeur van El Fuerte, trommel/showband van Koksijde.
Nadien konden de magen rijkelijk worden gevuld met een vers bereide barbecue. We lieten het ons allemaal smaken, want na het eten, moest er gewerkt en nagedacht worden. Er werd een heuse quiz in elkaar gestoken bestaande uit meerdere rondes. Zo kregen we te maken met serieuze momenten, doordenkmomenten, maar vooral ook tal van hilarische tafereeltjes.
Op zondag waren we aan het laatste ontbijt en de laatste repetitie toe. Nog één keer gaven we er een lap op, hoewel de weinige uurtjes slaap hun tol begonnen te eisen.
Tot slot konden we genieten van een portie Belgische frietjes, aangevuld met ander lekkers, waarna ons nog de opkuis te wachten stond. Dankzij de vele hulp waren we hiermee echter rap klaar.
Dit eerste repetitieweekend is er zeker eentje om nooit te vergeten en als het van ons afhangt, zeker voor herhaling vatbaar!