Ons grootste nieuws


 

Wil je graag op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes, weten hoe het eraan toe gaat? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina! 

 

Trommelkorps nieuws


10/3/2022

Nieuwe trommelaars


Eind februari mochten we 8 nieuwe trommelaars ontvangen onder leiding van Jordy Dehaene en Hein Moerman. Heb je dit moment gemist, of heb je interesse om onze enthousiaste groep te vervoegen? Aarzel niet om contact op te nemen en we ontvangen je met open armen! De repetities voor instaptrommelaars vinden steeds plaats op vrijdag van 18u tot 19u.

10/3/2022

Samenwerking Harmonie Vleteren


Wist je dat onze Harmonie niet alleen zal optreden tijdens de Kasteelconcerten? Ondertussen hebben we reeds 1 vrijdag samen gerepeteerd met de Harmonie van Vleteren. Wil je 2 prachtige verenigingen samen aan het werk zien? Hou vrijdag 26 augustus of zaterdag 27 augustus alvast vrij in jullie agenda!

25/1/2022

Heropstarten van de repetities!


Het is met het allergrootste plezier dat we kunnen melden dat na lange tijd terug repetities georganiseerd kunnen worden voor het trommelkorps en onze harmonie. De allereerste repetitie van 2022 wordt gepland op aanstaande vrijdag 28 januari. We nemen wel nog volgende maatregelen in acht; - Draag steeds een mondmasker wanneer dit mogelijk is. - De repetities voor de harmonie worden in de grote zaal georganiseerd, dit om nog beter afstand te kunnen houden. - Er wordt geen barmoment ingelast. De instaptrommelaars repeteren van 18u00 tot 19u00 Het trommelkorps repeteert van 18u30 tot 19u30 De harmonie repeteert van 20u00 tot 21u30.

10/3/2022

Trompetalarm


Tijdens de laatste repetitie mochten we 2 nieuwe trompettisten ontvangen. Geen onbekenden aangezien Chiel en Brecht intern werden opgeleid door eigen muzikant Hugo. Zij werden goed opgevangen door eigen trompettisten in huis Peter en Ilse. En ze deden het fantastisch!

21/3/2022

100 jaar FERM


Naar aanleiding van het 100 jarige bestaan van de FERM in Elverdinge mocht onze harmonie de misviering opluisteren. Daarna vertrokken de stoet van leden en sympathisanten richting de Lissewal met de harmonie op kop.

1/4/2022

Huwelijksbootje


Op vrijdag 1 april trad ons bestuurslid van de harmonie Cathérine Lamaire in het huwelijksbootje met haar geliefde Herman Baron. We wensen het paar heel veel geluk samen!

14/4/2022

Nieuwjaarsgala


Via deze weg blikken we graag nog eens terug op deze feestelijke vrijdag met namelijk twee leuke evenementen ineen! Wegens corona kon ons Cecilia feest en de nieuwjaarsreceptie helaas niet doorgaan. Dus kozen we ervoor dit concept samen te voegen. Het werd een avond vol sfeer, gezelligheid, lekkere hapjes, een drankje en een dansje! Niet te vergeten werden heel wat muzikanten in de kijker gezet met hun zoveel jaar muzikale inzet. Opnieuw een avond om nooit te vergeten.

25/4/2022

Word jij vrijwilliger tijdens ons Kasteelconcert?


Voor ons uniek Kasteelconcert op 26 en 27 augustus zijn we nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Allen welkom op ons infomoment op woensdag 4 mei om 20u in den Elver!

09/05/2022

Geniet van lekkere gerechten en steun onze harmonie


Naar jaarlijkse traditie organiseren we 'Harmonie Goes Culinair'. Op zaterdag 21 en zondag 22 mei kunnen lekkere maaltijden worden afgehaald ten voordele van onze harmonie en ons trommelkorps aan de zijkant van Kwaliteitsslagerij Soenen ( Sint-Livinusstraat 2, 8906 Elverdinge). Via volgend online formulier kun je online uw bestelling plaatsen

07/05/2022

Delegatie trommelkorps leidt kattenstoet Basisschool De Minnetuin


Op zaterdag 7 mei was een delegatie van ons trommelkorps van de partij tijdens een evenement van Go Basisschool De Minnetuin. "Geen Kattenstoet in Ieper dit jaar?" De school dacht er anders over en organiseerde er zelf eentje. Om 16u vertrok de stoet uit de school voorafgegaan door enkele trommelaars. Toeschouwers getuigden dat het dik oké was!

04/07/2022

Repeteren Repeteren ...


Naar jaarlijkse gewoonte vond op zaterdag 2 juli een repetitiedag plaats. De Harmonie van Elverdinge en Vleteren repeteerden de hele dag samen waarbij het programma van de Kasteelconcerten enkele keren werd doorgespeeld. Een zeer geslaagde dag mocht je je het afvragen!

10/07/2022

met de Harmonie naar zee !


Op zondag 10 juli mochten wij met de Harmonie en Trommelkorps een volledige dag aan zee vertoeven. We zorgden in de voormiddag voor wat sfeer en gezelligheid op de zeedijk van De panne. In de namiddag hadden we wat vrije tijd die we graag invulden met het eten van pizza en het maken van een strandwandeling. Hierna trokken we met z'n allen richting Nieuwpoort. Daar waren we te gast in de Reuzenstoet en mochten we deelnemen aan de stoet samen met de reus Cieper en de Snoezepoezen!

11/07/2022

18 000 !


Om ons evenement op de kijker te zetten werden maar liefst 18 000 infobrochures verdeeld over groot Ieper! We mochten hierbij rekenen op de steun van heel wat muzikanten en sympathisanten. De boekjes werden in een zeer korte tijd verdeeld. In de brochure vind je alle sponsors, programma, deelnemende verenigingen, ... Wil je er graag bij zijn? Vergeet dan zeker niet om tickets te kopen via de website!

26/08/2022

Terugblikken op onze magische kasteelconcerten!


Na 2 jaar uitstel door corona mochten we met onze harmonie eindelijk het beste van onszelf geven in het kasteelpark van Elverdinge tijdens de kasteelconcerten. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus mochten ruim 150 artiesten plaatsnemen op het podium dat voor de gelegenheid werd opgesteld naast het kasteel. De opkomst was groot en beide avonden mochten we een 1000 tal toeschouwers verwelkomen. Het werd een avond om nooit te vergeten!

18/09/2022

Herdenking Karel Cogge


Op zondag 18 september waren we met onze harmonie te gast in Veurne voor de herdenking van Karel Cogge. Een kleine maar dapper delegatie van onze harmonie gaf het beste van zichzelf!

29/09/22

After work party


Ons trommelkorps mocht de gasten van de @After Work party Kiwanis in Ieper verwelkomen op donderdag 29 oktober ,voor de gelegenheid aangepaste in fleurrijke outfits!

05/11/2022

De Sint in het land!


Op zaterdag 5 november mochten we de Sint een eerste keer verwelkomen dit jaar in onze buurgemeente Brielen!

11/11/2022

We will remember them.


11 november, de dag dat we alle gesneuvelden herdenken. Ook in Elverdinge werd een korte herdenking gehouden.

13/11/2022

Cecilia, de patroonheilige van alle muzikanten!


Ons muzikaal weekend sloten we af met de Ceciliaviering en optocht in het dorp.

19/11/2022

Muzikanten in de bloemetjes!


Tijdens ons Ceciliafeest werden heel wat muzikanten gehuldigd voor hun zovele jaren dienst. Van harte proficiat aan allen!

20/11/2022

Al driekwart eeuw trouwe muzikant!


In het bijzonder vierden Willy Vandenberghe voor zijn 75 jaren dienst bij onze harmonie! Nog steeds speelt Willy op zijn favoriete instrument , de trombone. Dikke proficiat Willy!

7/12/2022

Laatste maal te gast op het kasteel in Elverdinge!


Op zaterdag 17 december was onze harmonie uitgenodigd op het kasteel in Elverdinge voor het afscheid van de Graaf en Gravin Eric en Isabelle de Nazelle de Mortemart. Onze voorzitter zorgde voor een passend woordje van dank. Achteraf mocht de harmonie aansluiten op de receptie aangeboden door de familie.

6/2/2023

Grote opkomst voor de eerste repetitie van het jaar!


Traditiegetrouw houden we de eerste vrijdag van januari een verkorte repetitie met daarna de Nieuwjaarsreceptie voor de muzikanten en onze sponsors. Alvast onze beste wensen voor 2023!

06/03/2023

Geniet van lekkere gerechten en steun onze harmonie


Naar jaarlijkse traditie organiseren we 'Harmonie Goes Culinair'. Op zaterdag 15 en zondag 16 april 2023 kunnen lekkere maaltijden worden afgehaald ten voordele van onze harmonie en ons trommelkorps aan de zijkant van Kwaliteitsslagerij Soenen ( Sint-Livinusstraat 2, 8906 Elverdinge). Via volgend online formulier kun je online jouw bestelling plaatsen

06/03/2023

Lenteconcert ‘Once upon a time’ was een groot succes


Na 3 jaar stond op 4 maart 2023 opnieuw een Lenteconcert in OC Den Elver op het programma van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Elverdinge. Met een gevarieerd muzikaal programma ´Once upon a time´ o.l.v. van dirigent Jan Kusseneers, een topprestatie van onze muzikanten en trommelaars (o.l.v. dirigent Jordy Dehaene), een enthousiast publiek en dynamische medewerkers voor en achter de schermen.

11/4/2023

" Elverdikke " op de hoogdag van Pasen!


Op zondag 9 april 2023 trok onze harmonie naar Dikkebus om daar samen de " Paasoptocht" te houden in het dorp. Met de zon aanwezig en meer dan 70 muzikanten werd het een schitterend optreden. De nieuwe samengestelde harmonie kreeg voor deze gelegenheid de toepasselijke naam " Elverdikke"!

28/5/2023

Ducasse du Bizet


Op zondag 28 mei 2023 waren we met de harmonie te gast in Le Bizet voor het opluisteren van een parade in de straten van het dorp, samen met nog een aantal andere muziekkorpsen. We sloten ons optreden af met een heuse show in de sporthal.

04/06/2023

Examenconcert


Op zondagavond 4 juni 2023 verzorgden we met onze harmonie een concert in Den Elver. Voor hun eindexamen aan de academie brachten Jelle Cardoen (Alt Sax), Willemien Vandeleene ( dwarsfluit) en Rune Cailliau (hobo) een solowerk voor publiek. Ze gaven het beste van zichzelf. Proficiat voor jullie prestatie!

26/08/23

Amusement in Luxemburg!


Tijdens het weekend van 25, 26 en 27 augustus reisden we met de harmonie naar het Groot Hertogom Luxemburg. Op vrijdagavond verzorgden we een stapoptreden in Vianden. Zaterdag- en zondagmiddag gaven we het beste van onszelf tijdens een concert in Larochette en Clervaux. Tussendoor bezochten we de hoofdstad Luxemburg waar we een stadsspel speelden en een bezoekje brachten aan de " Schueberfouer".

17/09/2023

Hoppestoet Poperinge


Na 6 jaar wachten mochten we met de harmonie terug deelnemen aan de Hoppestoet .Onder grote belangstelling gaven we met z'n allen het beste van onszelf in de straten van Poperinge!

12/11/2023

Viering van onze patroonheilige


Zondag 12 november luisterden we met de harmonie de viering van onze patroonheilige op. Na de misviering deden we nog een optocht in het dorp.

5/1/2024

Nieuwjaarsreceptie in Den Elver


Samen met alle muzikanten en onze sponsors toosten we met de harmonie op een vreugdevol en muzikaal jaar. Onze beste wensen voor U allen!

02/03/2024

Geslaagd lenteconcert!


Op zaterdag 2 maart 2024 gaven de muzikanten en trommelaars het beste van zichzelf op hun jaarlijks lenteconcert met dit keer als thema " Space and Beyond ".

16/04/2024

Geniet van lekkere gerechten en steun onze harmonie


Naar jaarlijkse traditie organiseren we 'Harmonie Goes Culinair'. Op zaterdag 27 en zondag 28 april 2024 kunnen lekkere maaltijden worden afgehaald ten voordele van onze harmonie en ons trommelkorps aan de zijkant van Kwaliteitsslagerij Soenen, Sint-Livinusstraat 2, in Elverdinge. Op zondag kan je er ter plaatse genieten van een aperitiefje vergezeld van een kaas-salami bordje en dit in de bucolische tuin van onze voorzitter. Begint de maag al te ronken? Bestel dan via onderstaande link.

12/05/2024

Zonovergoten editie van de Kattenstoet 2024


Na 6 jaar konden we met onze harmonie eindelijk terug deelnemen aan de Kattenstoet in Ieper. We mochten er een groep enthousiaste dames ex-snoezepoezen begeleiden die het dansen nog niet verleerd waren. Met hun kleurrijke paraplu's konden ze de toeschouwers bekoren terwijl ze dansten op de heerlijke noten van "Second Waltz", gespeeld door onze harmonie.

Socials

Quick links